21 October 2013

Do you think its fair?

Assalamualaikum wbt.

Bismillah,

Sometime you just realized how unfair this world to you. Not what God made up to you but people. The human versus human. The same category, the same hair colours (ayat corny habes). The point is, apa yang kita lakukan kat dunia ni. Ada people yang akan jugde, ada people yang akan bercakap pasal kita dan ada people yang akan menghukum kita tanpa disuruh.

Apepon, the things are still the same. Like if we want or we doesn’t? Sebagai contoh, bila kita take care much about someone  tu. Tak kisahlah kawan ke, family ke, boyfriends or girlfriends. Kekadang it such being unfair bila tetiba dia menghilangkan diri dan tak contact kita langsung. Membuat kita dalam keadaan diombak seribu macam pertanyaan. Ada buat salah ke kita? Ada tersalah cakap ke kita? Aku ada buat dia tersinggung ke? Then the person remain silent like we are not really exist in this world. Are that person yang buat kita macam hell tertanya-tanya tu mati or sakit or BUSY sangat ke sampai even one word from he/she cannot make a communication langsung? Adil ke tu? Itu baru sebab tak contact or mendiamkan diri. Apa pulak kes manusia berbunuh sesame diri. Macam recently terjadi dekat Mesir or Gaza. Even with the relatives bertikam to each other macam binatang. Tiada perikemanusiaan langsung. Adakah ini semua adil??

That was the question I kept asked myself non-stop. Even I think there was nobody beside us whom we can even trust. The only one that just only we can trust is Allah. Hanya Dia tempat kita mengadu, hanya Dia boleh menghakimi dan hanya Dia yang melakukan segalanya. From that moment when I’m thinking just Him I can give myself, just Him I will obey.

gambar cheesy, corny words. google.com / tumblr quotes



P/s: Jump into conclusion. Answer yourself. Always make questioned.

No comments: